Facebook Twitter RSS HOME

Informació tècnica de la prova del Puig de Sa Morisca

6 abril 2014

Noticias

Mapa realitzat a l’agost de 2012 per els cartògrafs José Batista (POR)  i Rui Antunes (POR). Forma part del projecte Golf Santa Ponsa. Per aquesta prova s’utilitzarà la zona nord que correspon al Parc Arqueològic del Puig de Sa Morisca. Degut a que aquesta zona inclou molt de detall i es un espai reduït, s’ha decidit que es correrà a escala 1:5000 per totes les categories.

El mapa inclou l’escola Puig de Sa Morisca i una franja de habitatges unifamiliars privats a la part nord-oest. Tanmateix hi ha restes arqueològiques de un poblat talaiòtic, torre i talaiots, degudament senyalitzats  com a zones prohibides al mapa amb el símbol 709 i baix cap concepte podran ser travessats o visitats. Serà motiu de desqualificació.  El parc també compta amb una bona representació de patrimoni etnològic, amb nou conjunts, formats per cabanes i barraques de roters i sitges de carboners.

El Puig de sa Morisca està a 119 m sobre el nivell del mar. La diferencia entre el punt més baix i el més alt del mapa és de 95 m, i l’equidistància serà de 5m.

Típic bosc mediterrani balear de pi (Pinus halepensis) amb vegetació baixa i arbustiva mata (Pistacia lentiscus) i bruc (Erica arborea), representada per el doble ratllat que ralentitza la cursa. Les zones obertes del mapa presenten molt detall de la mata i de la resta de vegetació. Es molt important valorar la informació de la vegetació ja que suposarà en molts casos un vertader obstacle i/o factor de visibilitat. Mentre que hi ha nombroses zones de molt bona progressió (bosc blanc).

Hi ha nombrosos elements rocallosos (roques aïllades, tallats de diferent grandària i altura) així com una xarxa de camins i corriols considerable. A les pendents existeixen nombrosos murs de pedra en sec d’aprofitament del terreny per fer bancals. Molts d’ells estan coberts de vegetació.

En quan a la representació del relleu existeixen dues zones diferenciades: una al voltant dels turons de sa Morisca, amb vessants homogènies i d’altra amb nombroses fondalades, depressions, esperons i rases d’erosió per aigua.

Nota: tots el panells informatius del parc arqueològic no apareixeran representats al mapa amb el símbol X (540).

Cartel Sa Morisca 2014